Fondacija Dogs Trust BiH je u ponedjeljak, 7. oktobra, na Trgu Krajine/Boska u Banjoj Luci organizovala druženje za vlasnike i ljubitelje pasa, djecu, roditelje i druge građane s ciljem osnaživanja Inicijative za odgovorno nabavljanje i držanje ljubimaca, brigu o životinjama, te humani, zakonski i sistemski pristup rješavanju problema napuštenih pasa na trajan i održiv način u ovom gradu i okolini.

Veliki broj prijatelja životinja, kao i brojne porodice s djecom, uživali su u interaktivnom kvizu “Šta Banja Luka zna o psima”, a upriličena je i zabavna edukativna radionica za najmlađe.

Također, upriličeno je i nagradno izvlačenje sa 15 glavnih nagrada, i to:

  • 5 vaučera za usluge u veterinarskoj ambulanti Slaven d.o.o.
  • 5 Dogs Trust udobnih i kvalitetnih kreveta za pse
  • 5 posebnih nepromočivih podloga za auto

Ostali posjetioci su dobili korisne savjete i prigodne poklone, a svi su uživali u fotografisanju i video booth snimanju te zabavne video klipove dijelili na društvenim mrežama.

“Fondacija Dogs Trust sarađuje sa gradskom upravom i veterinarskim stručnjacima Grada Banja Luka i u partnerstvu sa udruženjem ‘Koliba’ iz Banje Luke podržava provođenje humanog Sistema za upravljanje populacijom pasa već dugi niz godina, ciljajući održivo i humano rješenje kao jedini garant da se problem sa napuštenim psima neće ponoviti. Naša postignuća su doprinijela pozitivnim promjenama u svijesti i ponašanju vlasnika pasa, unapređenjem veterinarske struke za male životinje čiji kapaciteti su neuporedivo porasli od početka našeg angažmana, na brojne građane koji su odlučili da udome psa, na djecu koja u velikom broju znaju principe sigurnosti sa psima i na sve građane koji bolje razumiju uloge i zalažu se za progresivan sistem i human odnos prema životinjama i odgovornost prema prirodi i svim živim bićima”, izjavili su iz Fondacije Dogs Trust.