Udruženje za razvoj muzičke umjetnosti i pedagogije “Strings Attached Sinfonietta” najavljuje drugi koncert u okviru projekta “Muzikom kroz izložbu”, koji će se održati u srijedu, 9. oktobra u 19:00 sati u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Ovaj koncert prati retrospektivnu izložbu slovenačke grafičarke Nataše Mirtič pod nazivom “Pregled: Otisak”, koja prikazuje radove nastale od njenih akademskih dana do najnovijih grafika. Kombinirajući liričnost i društvenu kritiku, Nataša Mirtič se ističe jedinstvenim stilom u svijetu grafike.

Na koncertu će nastupiti ansambl “Strings Attached Sinfonietta”, koji čine violinista Marko Simović i violončelistkinja Belma Alić, uz kustosicu izložbe Elmu Hodžić. Publika će imati priliku uživati u djelima Wolfganga Amadeusa Mozarta, Reinholda Glièra i Arthura Honeggera.

Elma Hodžić, kustosica izložbe

Projekat “Muzikom kroz izložbu” realizuje se uz podršku Grada Sarajeva i Ministarstva za kulturu i sport Kantona Sarajevo, u saradnji sa Historijskim muzejom Bosne i Hercegovine i Umjetničkom galerijom Bosne i Hercegovine.

Ulaz na koncert je slobodan.