Talentirana bh. dizajnerica Melisa Hujić revijom brenda „Etiquette“, koja slavi žensku hrabrost i autentičnost, otvorila je četvrtu večer 24. Serbia Fashion Weeka.

Foto: Kristina Anđušić

„Žena je ta koja me inspirira. Hrabre su, ne boje se kroz odjeću izraziti ono što jesu“, istaknula je Melisa, podsjećajući da moda nije samo vizualna umjetnost, već i jezik kojim žene mogu iskazati svoju snagu i individualnost.

Foto: Kristina Anđušić

Nakon Melisine revije, pistom su prodefilirali dizajneri iz Slovenije, Hrvatske, Rumunije, Rusije, Grčke i Udruženja afričkih dizajnera.

Ovaj događaj, sa svojim međunarodnim karakterom, još jednom je pokazao važnost Serbia Fashion Weeka kao platforme koja spaja lokalne i strane talente, povezujući različite kulture i stilove. Tokom 24. izdanja ove modne manifestacije, dizajneri su impresionirali publiku inovativnim kolekcijama koje slave različitost i održivost.

Serbia Fashion Week potvrdio je da moda nije samo pitanje estetike, već i refleksija globalnih kulturnih strujanja — most između prošlosti i budućnosti, te ogledalo duhovnih i umjetničkih vrijednosti koje oblikuju naš svijet.