Jedan od najpoznatijih modnih dvojaca iz BiH, sestre Emina Hodžić Adilović i Nermina Hodžić koje djeluju pod brendom Kaftan studio, za sve poštovaoce svog rada priredile su novi modni video kojim ponovno podsjećaju na eleganciju, ljepotu, gracioznost i dostojanstvo bosanske žene.

Projekat je nastao kao znak zahvalnosti Kaftan studija prema svim damama, koje su im kroz godine predanog rada bile inspiracija, s kojima su zajedno sanjale i istinski uživale dizajnirajući svaki outfit, kao i za sve one s kojima i dalje nastavljaju sanjati i graditi svoju uspješnu modnu priču.

Režiju videa potpisuje kreativna direktorica Kaftan studija Emina Hodžić Adilović.

“Od samog osnivanja Kaftan studija, jedna od naših osnovnih ideja jeste da kroz rad, obrazovanje i profesionalni pristup pokažemo, ali i dokažemo da je, uprkos kompletnoj bh. problematici, ipak moguće praviti ozbiljne iskorake i ostvarivati vrhunske rezultate, kako na domaćem tako i na internacionalnom nivou – drago mi je da u tome uspijevamo.

Kompletan projekat je Made in BiH i zato sam željela snimati u prostoru koji će na svojevrstan način biti refleksija Bosne i Hercegovine te sam odlučila da realizacija projekta bude u rezidenciji Konak koja je naš prelijepi arhitektonski dragulj, ali koja se urušava i već godinama propada. Kao takva rezidencija, Konak je na nekoj simboličkoj ravni i odraz same Bosne i Hercegovine danas.

Može zvučati kao isprana fraza, ali ja zaista volim svoju domovinu, gradove i ljude u BiH. Neumorno se nadam, možda idealistički naivno, da je radom, ljepotom, kulturom i kreativnošću moguće mijenjati stvari nabolje. Zajedno s ostalim našim kolegama, umjetnicima, mi uporno radimo, postižemo internacionalne uspjehe i rezultate, ali uvijek iznova sanjamo neku bolju BiH.“

 

U sklopu projekta uskoro će biti prezentiran i modni editorijal koji je nastao u saradnji sa fotografkinjom Aidom Redžepagić.

Za kreiranje ovog modnog videa Kaftan studio je angažovao neke od najboljih bh. profesionalaca koji su kroz umjetnost, dizajn, muziku i fotografiju doprinijeli realizaciji ovog projekta.

Režija: Emina Hodžić Adilović
Dizajn: Kaftan studio
Direktor fotografije: Almir Đikoli
Muzika: Tihomir Radić Toshi
Saz: Mirza Redžepagić
Montaža: Muamer Adilović
Model: Amra Čerkezović
Majstori svjetla: Safet i Sejdalija Kutlovac / K-Light
Šminka: Maja Talović
Frizura: Ensar Dervišbegović
Fotografija: Aida Redžepagić
Nakit: Elird
Asistenti direktora fotografije: Hana Elezović, Enis Mulaosmanović, Emir Špago
Asistenti svjetla: Adnan Pertef, Armis Bećirović, Vedad Kutlovac
Asistentica fotografije: Monika Andrić
Volonteri: Elif Adilović, Muhamed Mehić, Sanita Kapetanović
Filmska i video oprema: Aldin Arnautović / Grip Team
Produkcija: © Kaftan studio 2024.