U svijetu dizajna interijera, gdje je svaki detalj važan, Kamart predstavlja sinonim za vrhunski dizajn i kvalitetu. Kolekcija dizajnerskih kamenih ukrasa donosi jedinstvenu kombinaciju unikatne ljepote i sofisticiranog dizajna, omogućavajući vam da kreirate prostore koji inspiriraju i ostavljaju bez daha.

Foto: Lemon Lab

U Kamartu stvaraju ne samo funkcionalne oblike, koji su estetski privlačni, nego u vaše prostore donose unikatni dio prošlosti nastale od prirodnog kamena. Ručno izrađen, svaki komad je dizajniran i kreiran kako bi osuvremenio interijer i udahnuo mu život prirode od koje je izbrušen.

Foto: Lemon Lab

U srcu Bosne i Hercegovine, Ivana Krilić, uspješna bh. arhitektica i vlasnica sarajevskog arhitektonskog ureda STUDIO 21, kreirala je proizvode koji će vaš interijer oplemeniti suvremenim dizajnom isklesanim iz kamenih gromada hercegovačkog krša.

Foto: Anna Lukenda

”Inspiracija za KAMART proizašla je iz želje da se povežu tradicija i suvremenost. Hercegovina, sa svojim bogatim nasljeđem i prirodnim ljepotama, pruža savršenu pozadinu za razvoj brenda koji cijeni autentičnost i kvalitetu. Naši proizvodi predstavljaju spoj prošlosti i sadašnjosti, gdje svaki komad kamena priča svoju priču, prenoseći jedinstvenu energiju i karakter.”

Foto: Lemon Lab

Na lokalitetu Mukoša, pored Mostara, stoljećima se vadio kamen “Miljevina”, visokokvalitetni vapnenac, od kojeg su sagrađene neke od najljepših građevina Bosne i Hercegovine. Stari most u Mostaru, Hrvatski dom Herceg Stjepan Kosača i Vijećnica u Sarajevu samo su dio povijesnih građevina od kojih zastaje dah. Od istog tog vapnenca koji se taložio milijunima godina, sada u svojim domovima možete imati bezvremenske kreacije koje su osmislili u Kamartu.

Foto: Anna Lukenda

Vjerujemo da svaki komad koji izađe iz naše radionice nosi sa sobom dio naše kulture i nasljeđa, te da će našim kupcima pružiti ne samo estetsko zadovoljstvo, već i osjećaj ponosa što posjeduju autentični domaći bh. proizvod.”

Foto: Anna Lukenda

Prirodne nijanse i teksture iskopanih kamenih gromada, doprinose unikatnosti svakog proizvoda. Boja kamena “Miljevine” varira od svijetlo krem do zlatno bež nijansi, sa finim, jedva vidljivim linijama ili pjegama koje daju kamenu prirodan i elegantan izgled. Pravilno održavanje osigurat će da ovi prelijepi oblici zadrže svoju estetiku i funkcionalnost dugi niz godina.

Foto: Anna Lukenda

“Ponosni smo jer se naša filozofija temelji na održivosti i poštovanju prema prirodi. Kamen koji koristimo dolazi iz lokalnih izvora, čime smanjujemo ugljični otisak i podržavamo lokalnu ekonomiju. Proces obrade kamena kombinira zanatsko umijeće i modernu tehnologiju, osiguravajući minimalan otpad i maksimalnu efikasnost. Naši proizvodi nisu samo estetski privlačni, već i ekološki prihvatljivi, pružajući kupcima mirnu savjest i osjećaj ponosa.”

Foto: Anna Lukenda

KAMART proizvodi obuhvaćaju širok spektar funkcionalnih ukrasa, od elegantnih zdjela i svijećnjaka, do držača za knjige.

“Naši proizvodi su mnogo više od običnih ukrasa. Oni su izraz stila i identiteta. Svaka vaza, svijećnjak ili držač za knjige priča priču o pažljivoj izradi i dizajnerskoj viziji. Naš tim surađuje s vještim zanatlijama kako bi osigurali da svaki komad bude savršeno izrađen.”

Ovu inspirativnu kolekciju možete pogledati na kamart.ba.

Foto: Anna Lukenda

Dizajn vizualnog identiteta i idejno rješenje kampanje kreirala je istaknuta bh. dizajnerica Anna Lukenda. Realizaciju cjelokupne online kampanje potpisuje kreativna Lemon Lab agencija.

Foto: Lemon Lab