Berina Hasanbegović je ostvarila značajan profesionalni uspjeh svojim angažmanom na New York Fashion Weeku, gdje je bila dio press tima za prestižnu produkcijsku platformu Runway 7. Ova platforma, koja kombinuje modu, beauty i lifestyle, posebno je prepoznata po svom fokusu na održivost, pružajući priliku brendovima koji koriste ekološki prihvatljive materijale i održive pristupe u svom radu.

Runway 7 se izdvaja među brojnim platformama zbog svog inovativnog pristupa koji stavlja održivost u središte modnih revija. Na ovogodišnjem New York Fashion Weeku, ova produkcija je ugostila različite dizajnere, od afirmiranih imena do onih koji tek započinju svoj put. Revije su održane u prestižnom Sony Hallu, jednom od centralnih mjesta događaja, gdje su dizajneri predstavili svoje kolekcije u skladu s najnovijim ekološkim standardima u modnoj industriji. Ovaj model događaja postaje sve važniji jer modna industrija traži načine da smanji svoj negativan utjecaj na okoliš.


Tokom događaja, Berina je nosila elegantne kreacije dizajnera Milana Senića, čiji je stil prepoznatljiv po sofisticiranim krojevima i savremenom dizajnu. “Biti dio New York Fashion Weeka kao članica press tima Runway 7 bilo je zaista nezaboravno iskustvo. Rad na ovako prestižnom modnom događaju pružio mi je priliku da upoznam mnoštvo talentovanih ljudi, što je svakako najvrijedniji aspekt cijelog iskustva. Ova prilika nije samo doprinijela mom profesionalnom razvoju već me i ispunila na ličnom planu”, naglasila je Berina.

Berinina strast prema modi i njen inovativni pristup kreiranju sadržaja posebno su se istakli tokom ovog značajnog događaja. Ova prilika nije samo proširila njene profesionalne horizonte, već joj je omogućila da se uključi u globalnu modnu scenu koja sve više naglašava održivost. Kroz platformu poput Runway 7, modna industrija ne tretira održivost samo kao prolazni trend, već kao ključni smjer za budućnost. Brendovi koji koriste ekološke materijale i etičke prakse igraju sve važniju ulogu na međunarodnom tržištu, a događaji poput New York Fashion Weeka pružaju idealnu priliku za predstavljanje tih inovacija široj publici.