Uz Kotányi recepte napravite jela gotova za samo pola sata

Koliko se radujete produženim vikendima od 1 do 100? Vjerujte nam, već znamo odgovor. Pred vama je praznični vikend i sigurno da već imate plan kako ga provesti. Još ukoliko vrijeme bude išlo na ruku, biće to pravi dobitak. Zato ne dopustite da vam išta pokvari praznično raspoloženje, a naročito se nemojte opterećavati time šta ćete praviti za ručak, jer Kotányi je tu da bude vaš kec iz rukava.

Quick & Easy mješavine začina uskaču u pomoć sa tri recepta čija je priprema gotova za samo pola sata. Stoga je pred vama bezbrižni produženi vikend jer sa Quick & Easy sve što vam je potrebno jeste dobro raspoloženje. A da stvar bude još bolja – mješavine začina sadrže morsku so, ali ne i umjetne pojačivače ukusa.

Bez previše sjeckanja i provođenja vremena za štednjakom te bez žrtvovanja kvalitete obroka koji će vam dati snagu za baš sve planove pred vama. Da li ćete praznične dane provesti u prirodi pa će vam slane fritule ili polpete poslužiti kao sjajan snack ili ćete ih servirati gostima uz popodnevno ćaskanje, jedno je sigurno – niko neće moći odoljeti sjajnim jelima. A slana palačinka iz pećnice tu je za zdrav i izbalanisran obrok, pogodan kao bilo koji od tri obroka u danu – sve kako biste maksimalno uživali u danima pred vama. Stoga, Kotányi vam želi ugodan produženi vikend uz sljedeća tri recepta za ukusna, svježa i domaća jela.

Polpete od povrća

Polpete od povrća

Sastojci za 4 porcije:

  • 280 g batata
  • 170 g tikvice
  • 3 mlada luka
  • 1 jaje
  • 40 g brašna
  • 100 g feta sira
  • 2 žličice Kotányi Quick & Easy za Grill
  • Ulje, za prženje

Za umak:

Priprema:

  1. Batat ogulite i naribajte na ribež za sir. Tikvicu operite i naribajte na isti ribež. Mladi luk sitno nasjeckajte. U zdjelu ubacite povrće i dodajte sve ostale sastojke te dobro promiješajte.
  2. Zagrijte oko 100 ml ulja na srednje jakoj vatri. Žlicom oblikujte malene polpete i stavljajte ih u ulje. Pržite oko 3 minute sa svake strane. Pečene polpete izvadite na pladanj obložen ubrus papirom.
  3. Za umak u zdjelici sjedinite sve sastojke. Poslužite polpete uz umak.

Slana palačinka iz pećnice

Slana dutch baby – Slana palačinka iz pećnice

Sastojci za 2 porcije:

Serviranje:

  • 100 g šunke
  • 3 žlice grčkog jogurta
  • Rukola
  • 2-3 rotkvice
  • Papar i sol, po želji

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu zajedno s tavom od lijevanog željeza na 220 stupnjeva. U zdjeli izmiksajte jaja 1 minutu na srednjoj jačini. Dodajte mlijeko, šećer i Quick & Easy začin za krompir te nastavite miksati još minutu. Na kraju dodajte brašno i parmezan te kratko izmiksajte.
  2. Izvadite tavu, dodajte maslac i lagano protresite dok se maslac ne rastopi. Ulijte smjesu od palačinke i stavite u pećnicu. Pecite 18 minuta bez otvaranja vrata pećnice.
  3. Za to vrijeme pripremite nadjev: rukolu operite i začinite, rotkvice naribajte. Poslužite palačinku uz nadjeve.

Slane fritule sa suhim mesom i sirom

Slane fritule sa suhim mesom i sirom

Sastojci za 6 porcija:

Priprema:

  1. U zdjeli sjedinite brašno, vinski kamen i Quick & Easy začin za povrće. U drugoj zdjeli pjenjačom umutite jaje, jogurt i šećer. Dodajte sir i suho meso i kratko promiješajte. Na kraju ubacite suhe sastojke i nježno sjedinite špatulom.
  2. Zagrijte ulje u dubljem loncu dok ne postigne temperaturu od 170 stupnjeva. Provjerite da li vam je ulje dovoljno zagrijano tako da umočite vrh kuhače u ulje. Ako se po stijenci kuhače pojave mali mjehurići možete ubacivati smjesu.
  3. Žlicom vadite smjesu i ubacujte fritule u ulje. Pržite na umjerenoj vatri 5 – 7 minuta (do zlatno smeđe boje) uz povremeno miješanje. Pečene fritule izvadite u sito kako bi se iscijedio višak masnoće, a fritule ostale hrskave. Poslužite ih uz umak po želji.

Ostale besplatne recepte za jela gotova u svega 30 minuta preuzmite OVDJE.